top of page
  • Szerző képeAntal Mirjam

Az ingatlanértékesítők kulisszái mögött...
Az ingatlanértékesítés látszólag egyszerű üzleti tevékenységnek tűnhet, de amint a felszín alá tekintünk, hamar rájövünk, hogy ennek a szakmának számtalan dimenziója és kihívása van. Az értékesítők szerepe meghaladja az ingatlanok bemutatását és az ügyfelekkel való tárgyalásokat. Azok, akik lenézik ezt a szakmát, nem ismerik meg a mögötte rejlő sokoldalú kvalitásokat és szaktudást. Ebben a bejegyzésben most bemutatom, milyen kvalitásokra van szüksége egy jó tanácsadónak, és miért érdemes tisztelettel tekintenünk erre a szakmára.


1. Empátia és pszichológiai érzékenység

Az ingatlanértékesítő gyakran találkozik ügyfeleivel olyan élethelyzetekben, amelyekre sokkal mélyebb megértésre és empátiára van szükség, mint amit a klasszikus üzleti tranzakciók igényelnek. A válás, öröklés vagy éppen az élet új fejezetének kezdése mind olyan pillanatok, amikor empatikusnak és pszichológiai érzékenynek kell lennie, hogy segítse az ügyfeleket ezeken a kihívásokkal teli időszakokban.


2. Proaktív kommunikáció és ügyfélkezelés

Olyan szerepben is helyt kell állniuk, amikor irodai munkásokként adminisztratív feladatokat látnak el. Emellett azonban proaktívaknak és hatékony kommunikátoroknak is kell lenniük. Az ügyfélkezelés során gyakran irányítaniuk kell a folyamatot és biztosítaniuk kell, hogy minden részlet a helyén legyen.


3. Kreativitás és stílus érzék

Egy ingatlan értékesítés nem csupán számokról és üzleti ügyletekről szól. Az ingatlanok prezentálása során a jó ízlés és kreativitás is alapvető. Az ingatlanértékesítők kiválasztják az optimális megjelenítési módokat, beleértve a fotózást és a bemutatást, hogy az ingatlanok a lehető legvonzóbban jelenjenek meg és itt mindenképpen megemlíteném a marketing tevékenységeket is, ami majd egy teljesen különálló bejegyzés lesz, hiszen az önmagában nagy falat.


4. Jó problémamegoldó készség és rugalmasság

Az ingatlanpiac változékony, és gyakran váratlan helyzetek merülnek fel. Ebben a szakmában a jó problémamegoldó készség nélkülözhetetlen, hogy gyorsan és hatékonyan kezeljék az előre nem látható kihívásokat. Rugalmasságukkal alkalmazkodniuk kell a változó piaci feltételekhez és ügyfelek igényeihez.


A jó ingatlanértékesítők általánosan kvalitásai közé tartozik az őszinteség, a talpraesettség, a türelem, a felkészültség és a higgadtság, kitartás, kreativitás, precizitás.


Tehát sokkal többet tesznek, mint az ingatlanok csaknem kirakatba tett bemutatása. Ők olyan sokoldalú szakemberek, akik hozzájárulnak az ügyfelek életének fontos eseményeihez és átmeneteihez, miközben a vállalkozói szellemben is élen járnak. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az ingatlanértékesítés mélyen emberi és közösségi aspektusokat is tartalmaz, és ezeknek az értékesítőknek az elkötelezettsége és készségei nélkülözhetetlenek a sikeres tranzakciókhoz.

Továbbra is célom: változást hozni a sztereotípiákban, és méltóképpen elismerni az ingatlanértékesítők által nyújtott értéket és szolgáltatásokat.


Köszönöm, hogy olvastál, és várlak vissza újabb izgalmas témákkal.

Szép napot kívánok!

Mirjam

Comments


bottom of page